בליז


בליז


בליז זו מדינה יפיפייה, שונה לחלוטין מן המדינות הסובבות אותה, באם הגעתם ממקסיקו או מגואטמלה, תמצאו את בליז יוצאת דופן. בליז מרגישה כמו ג'מייקה, החל מצורת הבנייה וכלה בצמחייה הטרופית, וכמובן – האנשים. כאן תמצאו אנשים שחורים ממוצא קריאולי ולא לטינים. גם האנגלית שלהם מזכירה את סגנון האנגלית של ג'מייקה.


ויזה לבליז: ישראלים שמגיעים לבליז חייב לשלם על ויזת שהייה כ-50 דולר (בתנאי שהם לא מנסים לסחוט מכם יותר). בניגוד לשאר אזרחי העולם (חוץ ממספר מועט מאוד של יוצאי דופן) שלא צריכים לשלם כלום. לכן, לא תמצאו הרבה ישראלים בבליז... (אין צורך בויזה לארה"ב). כמו כן, יש צורך לשלם ביציאה מבליז עוד 5-15$, תלוי כמה זמן שהיתם שם.
שפה: תושבי בליז הם דוברי אנגלית ואנגלית קריאולית. (אם הגעתם מארץ שכנה, יתפלק לכם ספרדית פה ושם. זה לא עוזר – הם לא מבינים ספרדית...)
מתי: כמו כל אזור מרכז אמריקה, החודשים המומלצים הם נובמבר עד אפריל, ממאי, מתחילה העונה הגשומה ועונת ההוריקנים (אך זה לא אומר שאי אפשר לטייל שם בכל זאת – זה אפילו יותר זול).


איך להגיע לבליז:
הגעה לבליז ממקסיקו: לוקחים אוטובוס מתחנת האוטובוסים המרכזית בצ'טומל, לבליז סיטי. הם יוצאים כל הזמן. בדרך, האוטובוס עוצר במסוף הגבול, שם צריך לשלם על הוויזה (תלוי על מי נפלתם, אך יש פקידים שגם יטרטרו אתכם להצטלם וכו'). הנסיעה אורכת כ-4-5 שעות סה"כ.
הגעה לבליז מגואטמלה: קחו שאטל מפלורס.


בליז סיטי
אין כל כך מה לעשות בבליז סיטי, וזו עיר מסוכנת מאוד. לכן, מומלץ לקחת מעבורת ישירות לאחד האיים הקרובים כמו קיי קולקר או סן פדרו.

קיי קולקר (Key Caulker)


דרכי הגעה לקיי קולקר - מתחנת האוטובוסים בבליז סיטי, קחו מונית למזח עם המעבורות לאיים. קחו את המעבורת (סירת מנוע קטנה הדוחסת בתוכה לפחות 20 איש) המגיעה לאי קיי קולקר (המעבורת האחרונה יוצאת בסביבות 16:00). השיט אורך בערך 45 דקות.


איפה לישון בקיי קולקר:
כשתגיעו לאי, לכו להוסטל של טינה (Tina's Backpackers) זהו ההוסטל הכי פופולארי והכי מגניב לתרמילאים. יש שם גם חדרים פרטיים וגם משותפים, מיטה ללילה לחדר משותף עולה 20 דולר בליזיאני (10 דולר אמריקאי). רצוי לבוא במעבורות המוקדמות משום שהמיטות שם מתמלאות די מהר. אפשר ללכת את כל האי ברגל, והמזח מאוד קרוב להוסטל, פשוט תשאלו שם אנשים.
גם אם לא הצלחתם להשיג מקום אצל טינה, זה לא משנה, יש המון אפשרויות נחמדות ולא יקרות בכל האי, ואף יותר מפנקות. זה תלוי אם רוצים להתפנק במקום יותר יוקרתי, או להכיר עוד תרמילאים ואנשים מעניינים. בכל אופן, זהו אי מאוד קטן ולא ממוסחר, גן עדן קטן ללא מלונות יוקרה מפלצתיים, כמו באי השכן – סן פדרו.


מה לעשות בקי קולקר:
יש מספר דברים שניתן לעשות באי: סביב האי נמצאים שוניות אלמוגים מדהימות ביופיין, מאי יוצאים סיורי שנורקלים כל הזמן, וניתן גם לצלול (ליד האי נמצא "החור הכחול", אתר צלילה מדהים ופופולארי), יש הרבה מועדוני צלילה לאורך החוף שישמחו לקחת אתכם לצלילות או אפילו להעביר אתכם קורסי צלילה מוסמכים. אפשר לעשות טיפולי ספא כמו מסאג'ים במכונים המפוזרים באי. חוץ מזה, אפשר לרבוץ בחוף, לשבת על ערסל, לקרוא ספר, לדבר עם אנשים, או לשחק עם החבר'ה בהוסטל פוקר.
בערב יש מספר קטן של מקומות בילוי, ככה שרוב הסיכויים שתראו את כל תיירי האי בפאב השכונתי. האווירה מאוד נחמדה ב-2 הפאבים היחידים שנמצאים שם.


איפה לאכול בקי קולקר: מסעדות תוכלו למצוא בשפע, החל מאוכל מקומי וכלה באוכל איטלקי והודי.


החלפת כסף: אין אפשרות להוציא כסף בקיי קולקר, אז כדאי שתבואו עם כל הסכום. ניתן להחליף כסף על האוטובוס מצ'טומל, בתחנת האוטובוס, ובבליז סיטי בכספומטים. לפני שאתם יוצאים מבליז, החליפו את כל הכסף בחזרה, יהיה לכם קשה מאוד למצוא מישהו מחוץ לבליז שיסכים להחליף לכם את הכסף.


איך עוזבים את קי קולקר: ניתן לחזור לבליז סיטי, באותו אופן שבו הגעתם עם אחת מהמעבורות שפועלות גם כן, עד השעה 16:00 בערך. מבליז סיטי אתם יכולים לקחת מונית לתחנת האוטובוס, ומשם לקחת צ'יקן באס (אוטובוס מקומי) בחזרה לצ'טומל, או לגואטמלה, או למקומות נוספים בבליז. קחו בחשבון שהאוטובוסים האלו מאוד צפופים ובנויים לילדים בכיתה א', אך זו חוויה והרפתקה להיות חלק מהתושבים ולא כתיירים מבחוץ.